Data Engineer

Heb jij ruime ervaring in het werken binnen Microsoft Azure als cloud omgeving en het uitvoeren van data-analyses? Heb jij een afgeronde HBO opleiding in Data Science, Artificial Intelligence of vergelijkbaar? En lijkt het jou interessant om mee te werken aan online applicaties waarin onder andere onze internationale klanten hun vloot kunnen monitoren? Lees dan snel onze vacature voor Data Engineer!

Engineering

Onze engineeringafdeling is verdeeld in twee afdelingen: Electronics & Controls Engineering en Mechanical Engineering. De afdeling Electronics & Controls Engineering is verantwoordelijk voor het PLC besturingssysteem en de elektrische systemen van onze reinigingsinstallaties en inspectie drones. De afdeling Mechanical Engineering is verantwoordelijk voor het mechanisch ontwerp van de reinigingsinstallaties en inspectie drones. Binnen de afdeling Engineering wordt innovatieve inbreng gewaardeerd en is er de mogelijkheid om aan veel verschillende soorten techniek te werken.

Jouw rol

Fleet Cleaner is een snelgroeiende innovatieve technische organisatie die inspectie- en schoonmaakrobots heeft ontwikkeld voor al het onder water onderhoud van zeeschepen. Naast inspectie- en reinigingsdiensten, biedt Fleet Cleaner ook online applicaties aan waarmee klanten hun vloot kunnen monitoren. Ook worden binnen deze online applicaties vaarroutes van schepen geanalyseerd en voorspellingen gedaan van de status van zeeschepen onder water. In dit pakket worden verschillende informatiestromen verwerkt, zowel vanuit onze eigen inspectie- en reinigingsdiensten als ingekochte data. Tot slot zal je ook meewerken aan het gebruik van alle data binnen Fleet Cleaner om interne tools te ontwikkelen ter ondersteuning van andere afdelingen, zoals bijvoorbeeld voor onze internationale sales afdeling.

Momenteel bestaat onze software engineering afdeling uit vijf software engineers. Ter uitbereiding van deze afdeling zijn wij op zoek naar een Data Engineer die in samenwerking met dit team onze online applicaties naar een hoger niveau weet te tillen.

Werkzaamheden
In de rol van Data Engineer ben je verantwoordelijk voor de volgende werkzaamheden:

 • Omzetten van gebruikerswensen voor operationele-, sturings- en verantwoordingsinformatie in technische vereisten;
 • Het ontwikkelen, coderen, testen en troubleshooten van de software die gebruikt wordt in onze online applicaties, denk hierbij aan software voor data-analyse, de koppeling van de verschillende databases en platformen etc.;
 • Het automatiseren, draaiend krijgen en houden en het door ontwikkelen van datapijplijnen voor het ophalen en integreren van data;
 • Het analyseren van de software binnen Fleet Cleaner en het aandragen van verbeteringen en nieuwe features.

Functie-eisen
Om de functie van Data Engineer goed uit te kunnen voeren, vragen wij het volgende:

 • HBO opleiding richting Artificial Intelligence, Data Science of vergelijkbaar;
 • Minimaal twee jaar werkervaring als Data Engineer, Data Scientist, Machine Learning Engineer of vergelijkbaar;
 • Ervaring met werken binnen de cloud omgeving Microsoft Azure;
 • Ervaring met Microsoft Dynamics 365, hierin specifiek ook ervaring met Power Apps in combinatie met Dataverse. Verder heb je ook ervaring met het koppelen van andere databronnen zoals Azure services en de SQL-server aan deze platformen;
 • Je neemt initiatief en kunt gestructureerd werken en behoudt het overzicht
 • Het is een prĂ© als je ook ervaring hebt met Snowflake.

Wat bieden wij?
Voor de functie van Data Engineer bieden wij jou graag de volgende arbeidsvoorwaarden aan:

 • Een uitdagende functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheden;
 • Een ambitieuze en informele werksfeer in een groeiende en uitdagende omgeving;
 • Een competitief salaris;
 • 25 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
 • Deelname in de pensioensregeling van Fleet Cleaner;
 • Een gezellige vrijdagmiddagborrel en een goed verzorgde lunch op kantoor.

Over Fleet Cleaner
Fleet Cleaner heeft een nieuwe standaard neergezet voor het reinigen van schepen, met de ambitie om een wereldwijd netwerk op te zetten van inspectiestations en reinigingsinstallaties. We zijn een groeiend team dat continu bezig is om onze innovaties te verbeteren en uit te breiden. Hierbij zijn wij momenteel met drie reinigingsinstallaties actief in de grootste zeehavens van Europa.

Interesse?
Herken jij jezelf in dit profiel? En wil je de uitdaging aangaan om bij te dragen aan de groeiende operatie van Fleet Cleaner? Solliciteer dan meteen door jouw CV en motivatiebrief te sturen naar HR@fleetcleaner.com t.a.v. John van Etten. Mocht je nog vragen hebben, kan je ook mailen naar dit mailadres of bellen naar 0624778397. We zien ernaar uit kennis met je te maken!

Benader onze HR Adviseur

John van Etten
email: HR@fleetcleaner.com
tel: +31 6 24778397

Solliciteer nu

Als u geĂ¯nteresseerd bent in deze functie, stuur ons dan uw cv en motivatiebrief via het sollicitatieformulier hiernaast of door te mailen naar HR@fleetcleaner.com.