Financieel Controller

Wil jij een impact maken binnen een jonge snelgroeiende organisatie met internationale ambities? Heb je enige ervaring in een soortgelijke functie? Ben je een zeer accuraat en analytisch persoon? Spreekt een technisch bedrijf binnen de maritieme sector je aan? En ben je afgestudeerd aan een HBO of WO studie richting bedrijfseconomie, accountancy of vergelijkbaar? Lees dan onze vacature voor Financieel Controller!

See here the English vacancy

Staf

De stafafdeling bestaat uit verschillende afdelingen (zoals financiën, HR, en IT) die tot doel hebben Fleet Cleaner als geheel en de andere divisies te ondersteunen zodat zij optimaal kunnen functioneren. De stafafdeling is verantwoordelijk voor diverse interne processen, het adviseren over verschillende onderwerpen en het doorvoeren van interne verbeteringen. Binnen de verschillende afdelingen van de binnendienst is er een continue focus op samenwerking en verbetering.

Jouw rol

In de rol van Financieel Controller ben je verantwoordelijk voor de planning- en controlecyclus binnen Fleet Cleaner en houd je je bezig met diverse financiële rapportages en analyses, zoals de jaarafsluiting en winst- en verliesrekeningen. Als Financieel Controller zorg je er onder andere voor dat de juiste stuur- en managementrapportages worden opgesteld binnen de organisatie. In deze rol ben je een sparringpartner voor de directie op financieel gebied en geef je hen gevraagd en ongevraagd advies over diverse financiële risico’s en kansen. Je zorgt ervoor dat Fleet Cleaner voldoet aan alle wetgeving op het gebied van verslaglegging en financiën. Tot slot ben je nauw betrokken bij de operationele financiële werkzaamheden en stuur je de financiële afdeling aan.

Werkzaamheden
De werkzaamheden in de rol van Financieel Controller zullen onder andere het volgende omvatten:

 • Het aansturen van de financiële afdeling, bestaande uit één Financieel Administratief Medewerker, en er zorg voor dragen dat de doelstellingen van deze afdeling worden behaald;
 • Het verzorgen van de planning en control cyclus (rapportage, budgettering, en forecasting);
 • Het opzetten, onderhouden en continu verbeteren van stuur- en managementrapportages die het mogelijk maken om de onderneming te sturen op duurzame groei;
 • Het fungeren als sparringpartner voor het management op het gebied van financiën en het geven van financieel advies over diverse onderwerpen;
 • Het initiëren en oppakken van projecten ter verbetering van de financiële processen en het beleid binnen Fleet Cleaner;
 • Het opstellen van het jaarverslag, inclusief contact met relevante partijen.

Functie-eisen
Om de rol van Financieel Controller goed te kunnen vervullen, vragen wij het volgende:

 • Een HBO of WO opleiding richting bedrijfseconomie, accountancy, of vergelijkbaar;
 • Minimaal één jaar ervaring in een soortgelijke functie (bij voorkeur in een internationale omgeving);
 • Een analytische, accurate en integere persoonlijkheid;
 • Kennis van fiscale aspecten, financieel ondernemingsrecht en risicomanagement;
 • Goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels;
 • Gevorderde vaardigheden met Excel;
 • Ervaring met BI (zoals PowerBI) is een pré.

Wat bieden wij?
Voor de functie van Financieel Controller bieden wij je graag de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • 25 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
 • Deelname aan de pensioenregeling van Fleet Cleaner;
 • Grote mate van verantwoordelijkheid binnen een korte tijd en ruimte om een grote impact te maken binnen het bedrijf;
 • Mogelijkheid om door te groeien bij een snel groeiend bedrijf;
 • Een goed verzorgde lunch en een gezellige vrijdagmiddagborrel op kantoor.

Over Fleet Cleaner
Fleet Cleaner heeft een nieuwe standaard gezet voor het reinigen van schepen, met de ambitie om een wereldwijd netwerk van reinigingsinstallaties op te zetten. We zijn een jong, groeiend team dat voortdurend werkt aan het verbeteren en uitbreiden van onze innovaties. Er zijn twee reinigingsinstallaties geïnstalleerd op werkschepen die actief zijn in de grootste zeehavens van Europa en een derde reinigingsinstallatie is onderweg.

Interesse?
Als je geïnteresseerd bent of vragen hebt over deze functie, vul dan onderstaand formulier in of neem contact op met onze HR Adviseur door te mailen naar HR@fleetcleaner.com. Als je vragen hebt, kun je ook mailen naar dit mailadres of bellen naar +31 6 24778397. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Benader onze HR Adviseur

John van Etten
email: HR@fleetcleaner.com
tel: +31 6 24778397

Solliciteer nu

Als u geïnteresseerd bent in deze functie, stuur ons dan uw cv en motivatiebrief via het sollicitatieformulier hiernaast of door te mailen naar HR@fleetcleaner.com.