Meewerkend Schipper

Wil jij aan het roer staan van een van onze werkschepen met de schoonmaakinstallatie en robot? Wil je deel uitmaken van een jonge snelgroeiende organisatie met internationale plannen? Vind je het leuk om andere technische zaken op te pakken als het werkschip niet vaart? Lees dan onze vacature voor meewerkend schipper!

Operatie

Onze operatie divisie is verantwoordelijk voor de operatie met onze reinigingsinstallaties en zorgt ervoor dat de operatie 24/7 door kan gaan binnen de Belgische en Nederlandse havens. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het bedienen, onderhouden en updaten van de reinigingsinstallatie en inspectie drones om onze klanten de beste service te bieden. De operatie divisie is verdeeld in reinigingsdiensten en inspectiediensten. De medewerkers binnen de operatie afdeling bestaan uit een energiek team van technisch opgeleide mensen die een cruciale rol spelen binnen Fleet Cleaner.

Jouw rol

Als meewerkend schipper ben je verantwoordelijk voor het nautische aspect van de operatie, met name het varen van het werkschip. Hierbij vaar je in alle grote Nederlandse en Belgische zeehavens. Je bent verantwoordelijk voor de planning van vaarroutes, bunkers, en daarnaast ondersteun je de operatie. Omdat het schoonmaken van schepen 24/7 werk is, werk je één week op het schip werkt en bent daarna één week thuis. Tot slot ben je ook verantwoordelijk voor het onderhoud van het werkschip en zorg je ervoor dat het schip in goede staat verkeert.

Werkzaamheden
De werkzaamheden als meewerkend schipper zullen het volgende omvatten:

 • Het varen van het schip;
 • Onderhoud van het vaartuig;
 • Het bijhouden van de voorraden aan boord (verf, levensmiddelen, bunkers, etc.);
 • Waar nodig help je bij de operatie, bij het afmeren en verplaatsen van het schip, en bij het vastmaken van de robot aan het schip dat schoongemaakt wordt.

Functie-eisen
Om de rol van meewerkend schipper goed te kunnen vervullen, vragen wij het volgende:

 • Groot vaarbewijs A;
 • Marifoon- en radarcertificaat;
 • Kennis van de havens is een pré;
 • Praktische technische kennis en vaardigheden en oog voor welk onderhoud noodzakelijk is;
 • Goede kennis van de Engelse taal.

Wat bieden wij?
Voor de functie van meewerkend schipper bieden wij je graag de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Een bruto maandsalaris inclusief toeslagen tussen de €4.500 en €6.200;
 • Overuren apart betaald met een overurentoeslag van 50%;
 • Pensioen- en reiskostenregeling;
 • Afwisselende werkzaamheden aan boord van het schip;
 • Een ambitieuze en informele werksfeer in een uitdagende omgeving;
 • Mogelijkheid om een werkweek aan boord vrij te nemen, waardoor je drie weken aaneengesloten vrij bent.

Over Fleet Cleaner
Fleet Cleaner heeft een nieuwe standaard gezet voor het reinigen van schepen, met de ambitie om een wereldwijd netwerk van reinigingsinstallaties op te zetten. We zijn een jong, groeiend team dat voortdurend werkt aan het verbeteren en uitbreiden van onze innovaties. Er zijn twee reinigingsinstallaties geïnstalleerd op werkschepen die actief zijn in de grootste zeehavens van Europa en een derde reinigingsinstallatie is onderweg.

Interesse?
Als je geïnteresseerd bent of vragen hebt over deze functie, vul dan onderstaand formulier in of neem contact op met onze HR Business Partner door te mailen naar HR@fleetcleaner.com. Als je vragen hebt, kun je ook mailen naar dit mailadres of bellen naar +31 6 24778397. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Benader onze HR Business Partner

John van Etten
email: HR@fleetcleaner.com
tel: +31 6 24778397

Solliciteer nu

Als u geïnteresseerd bent in deze functie, stuur ons dan uw cv en motivatiebrief via het sollicitatieformulier hiernaast of door te mailen naar HR@fleetcleaner.com.