Operations Engineer

Ben je goed in zowel praktisch als technisch organiseren, steek je graag de handen uit de mouwen en krijg je energie van technische innovaties? Heb je een technische studie afgerond op HBO of WO niveau? Dan is Fleet Cleaner op zoek naar jou! Fleet Cleaner is op zoek naar een Operations Engineer die betrokken wil zijn bij het verbeteren van onze operatie afdeling!

Operatie

Onze operatie divisie is verantwoordelijk voor de operatie met onze reinigingsinstallaties en zorgt ervoor dat de operatie 24/7 door kan gaan binnen de Belgische en Nederlandse havens. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het bedienen, onderhouden en updaten van de reinigingsinstallatie en inspectie drones om onze klanten de beste service te bieden. De operatie divisie is verdeeld in reinigingsdiensten en inspectiediensten. De medewerkers binnen de operatie afdeling bestaan uit een energiek team van technisch opgeleide mensen die een cruciale rol spelen binnen Fleet Cleaner.

Jouw rol

Als Operations Engineer krijg je de kans om verschillende processen te verbeteren en bepaalde projecten op je te nemen binnen onze operations afdeling. Hierbij kun je denken aan alle aspecten van de operatie die georganiseerd moeten worden. Vanuit deze functie kun je contact hebben met leveranciers, klanten, collega’s aan boord en de engineering afdeling om de operatie optimaal te laten verlopen. In eerste instantie zal dit in de regio België/Nederland zijn, maar de volgende stap is om dit verder in het buitenland op te zetten.

Een goed begrip van de maritieme industrie, maar ook van de technische aspecten van de installatie is hierbij belangrijk. In jouw rol zal je uitgedaagd worden om onze operatie te optimaliseren. Een voorbeeld van een project dat een van onze andere Operations Engineers heeft gedaan is het opzetten van een voorraadsysteem binnen de operatie.

Werkzaamheden
De werkzaamheden van de Operations Engineer zullen onder andere het volgende omvatten:

 • Analyseren en verbeteren van processen binnen de operatie afdeling en deze ook implementeren;
 • Het initiëren en begeleiden van projecten binnen de operatie, zoals het implementeren van een nieuw voorraadsysteem of het opzetten van een nieuwe locatie in het buitenland;
 • Het ondersteunen van de operatie op verschillende manieren.

Wat vragen wij?
Om de rol van Operations Engineer goed te kunnen vervullen, vragen wij het volgende:

 • WO in een technische richting (bijvoorbeeld maritieme techniek, of werktuigbouwkunde);
 • 1-3 jaar relevante werkervaring;
 • Woonachtig in de omgeving van Delft;
 • Bereidheid tot reizen naar het buitenland, en uitstekende communicatieve vaardigheden in het Engels;
 • Een analytisch en gemotiveerd persoon die sterk is in planning en besluitvorming;
 • Goede projectmanagement vaardigheden;
 • Pro-actieve houding, op een constructieve manier verbeteringen en suggesties aandragen.

Wat bieden wij u?
Wij bieden je graag de volgende arbeidsvoorwaarden voor de functie van Operations Engineer:

 • Marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • 25 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
 • Deelname aan de pensioenregeling van Fleet Cleaner;
 • Grote mate van verantwoordelijkheid binnen een korte tijd en ruimte om een grote impact te maken binnen het bedrijf;
 • Mogelijkheid om door te groeien bij een snel groeiend bedrijf;
 • Een goed verzorgde lunch en een gezellige vrijdagmiddagborrel op kantoor.

Over Fleet Cleaner
Fleet Cleaner heeft een nieuwe standaard gezet voor het schoonmaken van schepen, met de ambitie om een wereldwijd netwerk van schoonmaakinstallaties op te zetten. We zijn een jong, groeiend team dat continu werkt aan het verbeteren en uitbreiden van onze innovaties. Er zijn twee reinigingsinstallaties geïnstalleerd op werkschepen die actief zijn in de grootste zeehavens van Europa en een derde reinigingsinstallatie is onderweg.

Interesse?
Als je geïnteresseerd bent of vragen hebt over deze functie, vul dan onderstaand formulier in of neem contact op met onze HR Adviseur door te mailen naar HR@fleetcleaner.com. Als je vragen hebt, kun je ook mailen naar dit mailadres of bellen naar +31 6 24778397. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Benader onze HR Adviseur

John van Etten
email: HR@fleetcleaner.com
tel: +31 6 24778397

Solliciteer nu

Als u geïnteresseerd bent in deze functie, stuur ons dan uw cv en motivatiebrief via het sollicitatieformulier hiernaast of door te mailen naar HR@fleetcleaner.com.