PLC & Electrical Engineer

Wil jij deel uitmaken van een jonge snelgroeiende organisatie met internationale plannen? Krijg je energie van het bijdragen aan innovatieve verbeteringen op het gebied van elektrotechnische installaties en besturingssystemen? Werk je graag in een omgeving waar je de vrijheid krijgt om je ideeën vorm te geven? En heb je recent een studie afgerond in de elektrotechniek of een soortgelijke opleiding? Lees dan snel onze vacature voor PLC & Electrical Engineer!

See here the English vacancy

Engineering

Onze engineeringafdeling is verdeeld in twee afdelingen: Electronics & Controls Engineering en Mechanical Engineering. De afdeling Electronics & Controls Engineering is verantwoordelijk voor het PLC besturingssysteem en de elektrische systemen van onze reinigingsinstallaties en inspectie drones. De afdeling Mechanical Engineering is verantwoordelijk voor het mechanisch ontwerp van de reinigingsinstallaties en inspectie drones. Binnen de afdeling Engineering wordt innovatieve inbreng gewaardeerd en is er de mogelijkheid om aan veel verschillende soorten techniek te werken.

Jouw rol

Het doel van Fleet Cleaner is om volledig autonoom schepen schoon te maken in ‘s werelds grootste zeehavens en daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken. In de rol van PLC & Electrical Engineer maak je deel uit van het Electronics and Control Engineering team en ben je verantwoordelijk voor het PLC besturingssysteem en de elektrische systemen van onze reinigingsinstallaties. Onze innovatieve reinigingsinstallatie draait 24/7 en bestaat uit een combinatie van zeer uiteenlopende technologieën (hydrauliek, sensoren, filtersystemen, marinesystemen, generatoren, etc.) die allemaal via jouw systeem met elkaar verbonden zijn. Je draagt ook bij tot het ondersteunen van de Operators aan boord van onze drie werkschepen in het gebruik van deze controlesystemen en PLC’s. Dit doe je door potentiële risico’s van je systemen in kaart te brengen, deze risico’s te mitigeren en ervoor te zorgen dat de operatie over de juiste kennis beschikt.

Werkzaamheden
De werkzaamheden van een PLC & Electrical Engineer zullen onder andere het volgende omvatten:

 • Het ontwerpen, configureren, programmeren, testen, implementeren en beheren van Beckhoff PLC besturingssystemen en applicaties voor de besturingssystemen van onze reinigingsinstallaties;
 • Het ontwerpen, installeren, beheren en upgraden van de elektrische systemen van onze reinigingsinstallaties;
 • Opstellen, controleren en reviseren van technische en functionele documentatie zodat de operators met de besturingssystemen en applicaties kunnen werken;
 • Het bieden van ondersteuning bij complexe storingen. Dit gebeurt zowel telefonisch als fysiek bij de reinigingsinstallaties op onze schepen.

Wat bieden wij?
Voor de functie van PLC & Electrical Engineer bieden wij jou graag de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • 25 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
 • Deelname aan de pensioenregeling van Fleet Cleaner;
 • Grote mate van verantwoordelijkheid binnen een korte tijd en ruimte om een grote impact te maken binnen het bedrijf;
 • Mogelijkheid om door te groeien bij een snel groeiend bedrijf;
 • Een goed verzorgde lunch en een gezellige vrijdagmiddagborrel op kantoor.

Functie-eisen
Om de rol van PLC & Electrical Engineer goed uit te kunnen voeren, vragen wij het volgende:

 • HBO opleiding in de richting van Elektrotechniek, Mechatronica of vergelijkbaar;
 • Interesse in elektrotechnische installaties en besturingssystemen;
 • Goede beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal;
 • Verder ben je georganiseerd, samenwerkingsgericht en analytisch ingesteld.

Over Fleet Cleaner
Fleet Cleaner heeft een nieuwe standaard gezet voor het reinigen van schepen, met de ambitie om een wereldwijd netwerk van reinigingsinstallaties op te zetten. We zijn een jong, groeiend team dat voortdurend werkt aan het verbeteren en uitbreiden van onze innovaties. Er zijn twee reinigingsinstallaties geïnstalleerd op werkschepen die actief zijn in de grootste zeehavens van Europa en een derde reinigingsinstallatie is onderweg.

Interesse?
Als je geïnteresseerd bent of vragen hebt over deze functie, vul dan onderstaand formulier in of neem contact op met onze HR Adviseur door te mailen naar HR@fleetcleaner.com. Als je vragen hebt, kun je ook mailen naar dit mailadres of bellen naar +31 6 24778397. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Benader onze HR Adviseur

John van Etten
email: HR@fleetcleaner.com
tel: +31 6 24778397

Solliciteer nu

Als u geïnteresseerd bent in deze functie, stuur ons dan uw cv en motivatiebrief via het sollicitatieformulier hiernaast of door te mailen naar HR@fleetcleaner.com.