PLC Engineer

Wil jij ons helpen bij de automatisering en besturing van onze reinigingsrobot? Werk je graag in een omgeving waar je de vrijheid krijgt om je ideeën vorm te geven? Heb jij enige ervaring opgedaan in een soortgelijke functie en met TwinCAT (Beckhoff) gewerkt? En lijkt het je leuk om in een ambitious bedrijf te werken met internationale plannen? Lees dan snel onze vacature voor PLC Engineer!

Engineering

Onze engineeringafdeling is verdeeld in twee afdelingen: Software Engineering en Mechanical Engineering. De afdeling software engineering is verantwoordelijk voor al de software binnen Fleet Cleaner. De afdeling Mechanical Engineering is onder meer verantwoordelijk voor het mechanisch ontwerp van de reinigingsinstallaties en inspectie drones. Binnen de afdeling Engineering wordt innovatieve inbreng gewaardeerd en is er de mogelijkheid om aan veel verschillende soorten techniek te werken.

Jouw rol

Het doel van Fleet Cleaner is om volledig autonoom schepen schoon te maken in ‘s werelds grootste zeehavens en daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken. Als PLC Engineer draag je bij aan de software welke gebruikt wordt in onze remotely operated vehicles (ROV) en binnen onze control room waar vanuit onze ROV’s bestuurd worden. De software wordt ontwikkeld in TwinCAT (Beckhoff).

Onze innovatieve reinigingsinstallatie draait 24/7 en bestaat uit een combinatie van zeer uiteenlopende technologieën (hydrauliek, sensoren, filtersystemen, marine systemen, generatoren, etc.) die allemaal via bovenstaande software met elkaar verbonden zijn.

Je draagt ook bij aan netwerk devices onderhouden, software support leveren bij storingen in het systeem en in bedrijf stellen van upgrades aan onze systemen.

Werkzaamheden
De werkzaamheden van een PLC Engineer zullen onder andere het volgende omvatten:

 • Het ontwerpen, configureren, programmeren, testen, implementeren en beheren van TwinCAT software voor de besturingssystemen en automatisering van onze reinigingsinstallaties, denk hierbij aan traction control en vision;
 • Netwerk devices onderhouden (denk aan IP adressen instellen, documentatie software onderhouden etc.);
 • Software support verlenen bij storingen in het systeem;
 • In bedrijf stellen van upgrades aan onze systemen.

Wat bieden wij?
Voor de functie van PLC Engineer bieden wij jou graag de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Bruto maandsalaris tussen de €3.500,- en €6.200,-, afhankelijk van werkervaring;
 • 25 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
 • Deelname aan de pensioenregeling van Fleet Cleaner;
 • Grote mate van verantwoordelijkheid binnen een korte tijd en ruimte om een grote impact te maken binnen het bedrijf;
 • Mogelijkheid om door te groeien bij een snel groeiend bedrijf;
 • Een goed verzorgde lunch en een gezellige vrijdagmiddagborrel op kantoor.

Functie-eisen
Om de rol van PLC Engineer goed uit te kunnen voeren, vragen wij het volgende:

 • HBO of WO opleiding in de richting van Elektrotechniek, Mechatronica, Software Engineering of vergelijkbaar;
 • Drie jaar ervaring als PLC Engineer of een soortgelijke functie;
 • Het is een pre als je ervaring hebt met programmeren in TwinCAT (Beckhoff);
 • Het is een pre als je kennis hebt van Python;
 • Het is een pre als je bekwaam bent met elektronica (tekeningen lezen, aansluiten etc.).

Over Fleet Cleaner
Fleet Cleaner heeft een nieuwe standaard neergezet voor het reinigen van schepen, met de ambitie om een wereldwijd netwerk op te zetten van inspectiestations en reinigingsinstallaties. We zijn een groeiend team dat continu bezig is om onze innovaties te verbeteren en uit te breiden. Hierbij zijn we momenteel met drie reinigingsinstallaties actief in de grootste zeehavens van Europa en een vierde is onderweg.

Interesse?
Als je geïnteresseerd bent of vragen hebt over deze functie, vul dan onderstaand formulier in of neem contact op met onze HR Adviseur door te mailen naar HR@fleetcleaner.com. Als je vragen hebt, kun je ook mailen naar dit mailadres of bellen naar +31 6 24778397. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Benader onze HR Adviseur

John van Etten
email: HR@fleetcleaner.com
tel: +31 6 24778397

Solliciteer nu

Als u geïnteresseerd bent in deze functie, stuur ons dan uw cv en motivatiebrief via het sollicitatieformulier hiernaast of door te mailen naar HR@fleetcleaner.com.