ROV Operator / Monteur

Wil jij sleutelen aan onze hightech schoonmaakinstallatie en robot? Wil je deel uitmaken van een jonge snelgroeiende organisatie die internationale plannen heeft? Wil je werken in een omgeving met voldoende mogelijkheden voor ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden? Lees dan snel onze vacature van ROV Operator / Monteur!

Operatie

Onze operatie divisie is verantwoordelijk voor de operatie met onze reinigingsinstallaties en zorgt ervoor dat de operatie 24/7 door kan gaan binnen de Belgische en Nederlandse havens. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het bedienen, onderhouden en updaten van de reinigingsinstallatie en inspectie drones om onze klanten de beste service te bieden. De operatie divisie is verdeeld in reinigingsdiensten en inspectiediensten. De medewerkers binnen de operatie afdeling bestaan uit een energiek team van technisch opgeleide mensen die een cruciale rol spelen binnen Fleet Cleaner.

Jouw rol

Voor onze operatie afdeling zijn wij op zoek naar een ROV Operator om onze reinigingsinstallatie en robot op onze werkboot te bedienen en in topconditie te houden door middel van onderhoud. Het team binnen de operatie afdeling is een jong en energiek team bestaande uit technisch opgeleide mensen. Samen zorgen we ervoor dat de reinigingsinstallatie 24/7 gebruiksklaar is en voeren we updates uit om de installatie naar een nog hoger niveau te brengen. Daarnaast ben je nauw betrokken bij de implementatie van alle technische updates. Je bent dus dagelijks bezig met techniek en ook jouw input wordt gebruikt om zowel de installatie als het schoonmaakproces te verbeteren. In deze veelzijdige functie vervul je een cruciale rol binnen de operatie afdeling. Omdat het schoonmaken van schepen een 24/7 baan is, wordt er gewerkt met een week op / week af rooster waarbij je één week op het schip werkt en daarna één week vrij thuis bent.

Binnen de operatie afdeling kun je doorgroeien tot Senior Operator of ROV Supervisor, waarbij je verantwoordelijk wordt voor een schoonmaakinstallatie. Of als je dat liever wilt, kun je ook doorgroeien tot een expert in onderhoud of richting de nautische kant (Matroos en daarna Schipper).

Werkzaamheden
De werkzaamheden van de ROV Operator zullen onder andere het volgende inhouden:

 • Voorbereiden en uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden aan de installatie en de schoonmaak ROV, zowel gepland onderhoud als incidenteel onderhoud;
 • Assisteren bij het opstellen van onderhoudsplannen en handleidingen;
 • Verantwoordelijk voor de schoonmaakoperatie, het bedienen van de ROV en installatie om schepen in diverse havens schoon te maken.

Functie-eisen
Om de rol van ROV Operator goed te kunnen vervullen, vragen wij het volgende:

 • Werk- en denkniveau op MBO niveau 4. Opleiding of cursussen richting Werktuigbouwkunde of vergelijkbaar. Of dit niveau verkregen door werkervaring;
 • Flexibele werkhouding;
 • Basiskennis van elektrische, hydraulische en pneumatische systemen;
 • Werkervaring of stage (0-2 jaar) in een relevante discipline heeft de voorkeur;
 • Vermogen om zelfstandig te werken, maar ook in teamverband.

Wat bieden wij?
Voor de functie van ROV Operator bieden wij je graag de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Een leuke baan met volop doorgroeimogelijkheden binnen de operatie afdeling;
 • Ambitieuze en informele werkcultuur in een groeiende en uitdagende omgeving;
 • Een grote mate van verantwoordelijkheid binnen een korte periode;
 • Een marktconform salaris, goede secundaire arbeidsvoorwaarden en een flexibele werkomgeving;
 • Opleidingen op maat: Interne operator training en relevante cursussen.

Over Fleet Cleaner
Fleet Cleaner heeft een nieuwe standaard gezet voor het reinigen van schepen, met de ambitie om een wereldwijd netwerk van reinigingsinstallaties op te zetten. We zijn een jong, groeiend team dat voortdurend werkt aan het verbeteren en uitbreiden van onze innovaties. Er zijn twee reinigingsinstallaties geïnstalleerd op werkschepen die actief zijn in de grootste zeehavens van Europa en een derde reinigingsinstallatie is onderweg.

Interesse?
Als je geïnteresseerd bent of vragen hebt over deze functie, vul dan onderstaand formulier in of neem contact op met onze HR Adviseur door te mailen naar HR@fleetcleaner.com. Als je vragen hebt, kun je ook mailen naar dit mailadres of bellen naar +31 6 24778397. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Benader onze HR Adviseur

John van Etten
email: HR@fleetcleaner.com
tel: +31 6 24778397

Solliciteer nu

Als u geïnteresseerd bent in deze functie, stuur ons dan uw cv en motivatiebrief via het sollicitatieformulier hiernaast of door te mailen naar HR@fleetcleaner.com.