Software Engineer

Lijkt het je leuk om bij te dragen aan de groei van een jonge snelgroeiende technische organisatie met internationale plannen? Krijg jij energie van het bijdragen aan software voor onder andere onze de automatisering van onze Remotely Operated Vehicles (ROV)? Werk jij graag in een omgeving waarbij je de vrijheid krijgt om jouw ideeën vorm te geven? Heb je een HBO of WO studie richting Informatica, Software Engineering of een vergelijkbare opleiding afgerond en al enkele jaren werkervaring? Lees dan snel verder!

See here the English vacancy

Engineering

Onze engineeringafdeling is verdeeld in twee afdelingen: Electronics & Controls Engineering en Mechanical Engineering. De afdeling Electronics & Controls Engineering is verantwoordelijk voor het PLC besturingssysteem en de elektrische systemen van onze reinigingsinstallaties en inspectie drones. De afdeling Mechanical Engineering is verantwoordelijk voor het mechanisch ontwerp van de reinigingsinstallaties en inspectie drones. Binnen de afdeling Engineering wordt innovatieve inbreng gewaardeerd en is er de mogelijkheid om aan veel verschillende soorten techniek te werken.

Jouw rol

Fleet Cleaner is een snel groeiende innovatieve organisatie. Ter uitbreiding van onze engineering afdeling zijn wij op zoek naar een Software Engineer. Je werkt nauw samen met collega’s aan het realiseren van de ambitie van Fleet Cleaner: het zetten van een nieuwe standaard op het gebied van het inspecteren en schoonmaken van schepen en het opzetten van een wereldwijd netwerk van schoonmaakinstallaties.

In de functie van Software Engineer ben je verantwoordelijk voor de software van onder andere onze reiniging- en inspectierobots. Je draagt bij aan de software die gebruikt wordt om onze operatie te verbeteren, voor onze diverse webapplicaties en software om data te analyseren. Een voorbeeld van een webapplicatie waar onze afdeling Software Engineering de afgelopen tijd aan heeft gewerkt is Fleet Watch: een webapplicatie die op basis van data-analyse een voorspelling kan doen van hoe vuil de hul van een schip is. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en samen met je collega’s verbeter je dagelijks de bestaande technologie en werk je aan nieuwe innovaties.

Werkzaamheden
In de rol van Software Engineer ben je verantwoordelijk voor de volgende werkzaamheden:

 • Het ontwikkelen, coderen, testen en troubleshooten van de software die gebruikt wordt in de operatie, denk hierbij aan software voor het automatisch genereren van rapporten, de automatisering van onze robot etc.;
 • Het ontwikkelen, coderen, testen en troubleshooten van de software die gebruikt wordt in onze verschillende webapplicaties, denk hierbij aan software voor data-analyse, de lay-out van de webapplicatie etc.;
 • Ondersteuning bieden aan de operatie van onze schepen bij software-storingen en vragen over de software;
 • Het analyseren van de software binnen Fleet Cleaner en het aandragen van verbeteringen en nieuwe features.

Wat bieden wij?
Voor de functie van Software Engineer bieden wij jou graag de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • 25 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
 • Deelname aan de pensioenregeling van Fleet Cleaner;
 • Grote mate van verantwoordelijkheid binnen een korte tijd en ruimte om een grote impact te maken binnen het bedrijf;
 • Mogelijkheid om door te groeien bij een snel groeiend bedrijf;
 • Een goed verzorgde lunch en een gezellige vrijdagmiddagborrel op kantoor.

Functie-eisen
Om de functie van Software Engineer goed uit te kunnen voeren, vragen wij het volgende:

 • HBO of WO opleiding richting Informatica, Software Engineering of vergelijkbaar;
 • Minimaal drie jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Ervaring met één of meerdere van de volgende programmeertalen: Python, React en .net;
 • Je bent zowel goed in zelfstandig te werken als samen werken in een team;
 • Je kunt gestructureerd werken en behoudt het overzicht.

Over Fleet Cleaner
Fleet Cleaner heeft een nieuwe standaard gezet voor het reinigen van schepen, met de ambitie om een wereldwijd netwerk van reinigingsinstallaties op te zetten. We zijn een jong, groeiend team dat voortdurend werkt aan het verbeteren en uitbreiden van onze innovaties. Er zijn twee reinigingsinstallaties geïnstalleerd op werkschepen die actief zijn in de grootste zeehavens van Europa en een derde reinigingsinstallatie is onderweg.

Interesse?
Als je geïnteresseerd bent of vragen hebt over deze functie, vul dan onderstaand formulier in of neem contact op met onze HR Adviseur door te mailen naar HR@fleetcleaner.com. Als je vragen hebt, kun je ook mailen naar dit mailadres of bellen naar +31 6 24778397. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Benader onze HR Adviseur

John van Etten
email: HR@fleetcleaner.com
tel: +31 6 24778397

Solliciteer nu

Als u geïnteresseerd bent in deze functie, stuur ons dan uw cv en motivatiebrief via het sollicitatieformulier hiernaast of door te mailen naar HR@fleetcleaner.com.