Software Engineering Lead

Heb jij minimaal vijf jaar ervaring als Software Architect, Senior Software Engineer of vergelijkbaar? Zou jij graag verantwoordelijk willen zijn voor alle software binnen Fleet Cleaner en hierbij een team van vijf Software Engineers willen aansturen? Heb jij ervaring met het werken binnen Microsoft Azure en ben je bekend met Python? Lees dan snel onze vacature voor Software Engineering Lead!

See here the English vacancy

Engineering

Onze engineeringafdeling is verdeeld in twee afdelingen: Electronics & Controls Engineering en Mechanical Engineering. De afdeling Electronics & Controls Engineering is verantwoordelijk voor het PLC besturingssysteem en de elektrische systemen van onze reinigingsinstallaties en inspectie drones. De afdeling Mechanical Engineering is verantwoordelijk voor het mechanisch ontwerp van de reinigingsinstallaties en inspectie drones. Binnen de afdeling Engineering wordt innovatieve inbreng gewaardeerd en is er de mogelijkheid om aan veel verschillende soorten techniek te werken.

Jouw rol

Fleet Cleaner is een snelgroeiende innovatieve technische organisatie die inspectie- en schoonmaakrobots heeft ontwikkeld voor al het onder water onderhoud van zeeschepen. Software speelt hierin een belangrijke rol. Zo gebruiken we software onder andere voor de besturing van onze ROV (remote operated vehicles), het middels data-analyse voorspellen welke schepen vies zijn en voor het opzetten van een online dashboard voor onze klanten om hun vloot te monitoren (voor de laatste twee worden voornamelijk de talen Python, PostgreSQL & React gebruikt). Hiernaast werken we naar steeds meer geautomatiseerde inspectie- en reinigingsrobots met het gebruik van Python.

Als Software Engineering Lead stuur jij de Software Engineers aan en overzie jij alle softwarepakketten binnen Fleet Cleaner. Je helpt mee met het verbeteren en opzetten van de structuur en processen binnen het Software Engineering team. Verder draag je zelf bij aan de ontwikkeling van nieuwe software en controleert en verbetert het werk van de andere Software Engineers. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de Software Engineers en begeleid ook in hun persoonlijke ontwikkeling.

Jouw werkzaamheden
In de rol van Software Engineering Lead ben je verantwoordelijk voor de volgende werkzaamheden:

 • Het opzetten en verbeteren van de structuur en processen binnen het software engineering team, denk aan werkoverleggen, werkafspraken etc.;
 • Het aansturen van Software Engineers en de begeleiding in hun persoonlijke ontwikkeling. Verder het controleren en verbeteren van de door hun geschreven software;
 • Analyseren van de software binnen Fleet Cleaner en het aandragen van verbeteringen en nieuwe features, hierbij ook het maken van inschattingen voor de hoeveelheid werk en risico’s;
 • Het bewaken en coördineren van de voortgang in lopende projecten;
 • Gezamenlijk met jouw team het ontwikkelen, coderen, testen en troubleshooten van alle software die gebruikt wordt in onze operatie en verschillende webapplicaties.

Wat vragen wij?
Om de functie van Software Engineering Lead goed uit te kunnen voeren, vragen wij het volgende:

 • Minimaal drie jaar werkervaring als Software Architect, Senior Software Engineer of vergelijkbaar;
 • WO opleiding richting Computer Science, Artificial Intelligence, Data Science of vergelijkbaar;
 • Ruime ervaring met werken binnen de cloud omgeving Microsoft Azure;
 • Ervaring met één of meerdere van de volgende programmeertalen/databases: Python, React, PostgreSQL en/of Snowflake;
 • Je bent in staat om een team van Sofware Engineers aan te sturen;
 • Je neemt initiatief en kunt gestructureerd werken en behoudt het overzicht.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheden;
 • Een ambitieuze en informele werksfeer in een groeiende en uitdagende omgeving;
 • Een competitief salaris;
 • 25 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
 • Deelname in de pensioensregeling van Fleet Cleaner;
 • Een gezellige vrijdagmiddagborrel en een goed verzorgde lunch op kantoor.

Wie zijn wij?
Fleet Cleaner heeft een nieuwe standaard neergezet voor het reinigen van schepen, met de ambitie om een wereldwijd netwerk op te zetten van inspectiestations en reinigingsinstallaties. We zijn een groeiend team dat continu bezig is om onze innovaties te verbeteren en uit te breiden. Hierbij zijn wij momenteel met drie reinigingsinstallaties actief in de grootste zeehavens van Europa.

Interesse?
Herken jij jezelf in dit profiel? En wil je de uitdaging aangaan om bij te dragen aan de groeiende operatie van Fleet Cleaner? Solliciteer dan meteen door jouw CV en motivatiebrief te sturen naar HR@fleetcleaner.com t.a.v. John van Etten of via onderstaand formulier. Mocht je nog vragen hebben, kan je ook mailen naar dit mailadres of bellen naar 0624778397. We zien ernaar uit kennis met je te maken!

Benader onze HR Adviseur

John van Etten
email: HR@fleetcleaner.com
tel: +31 6 24778397

Solliciteer nu

Als u geïnteresseerd bent in deze functie, stuur ons dan uw cv en motivatiebrief via het sollicitatieformulier hiernaast of door te mailen naar HR@fleetcleaner.com.