Sales Traineeship

Ben jij recent afgestudeerd van een commerciële, technische of een bedrijfskundige studie? Zou jij graag meer willen leren over internationale sales binnen de maritieme sector? En werk jij graag in een gezellig bedrijf die vaak borrels en andere leuke uitjes organiseert? Lees dan snel onze vacature voor het sales traineeship!

Sales

Bij de afdeling sales werken verschillende professionals op het gebied van sales en marketing aan het identificeren van zakelijke kansen en aan het opbouwen en onderhouden van succesvolle relaties met prospects en bestaande klanten. Binnen de verkoopafdeling heerst een resultaatgerichte sfeer en een sterke teamgeest.

Jouw rol

Met onderwater inspectiedrones en schoonmaakrobots bieden we onze internationale scheepvaartklanten unieke oplossingen voor het onderhoud van hun schepen. Daarmee leveren we meteen een bijdrage aan het verminderen van emissies en daardoor aan een schonere omgeving.

Het sales traineeship bestaat uit een halfjaar meelopen met ons ‘lead generation’ team. Binnen het lead generatie team worden veelbelovende prospects voor onze services geïdentificeerd door onze eigen interne software, Fleet Watch. Binnen deze afdeling categoriseer je deze klanten door bet bepalen of ze binnen ons klantprofiel vallen. Hiernaast doe je aanvullend onderzoek om alle relevante informatie over de leads te verzamelen, zoals het achterhalen van eigenaars of contactgegevens. Je denkt ook actief mee over de verbetering van de leadkwalificatie. Zodra de lead is aangemaakt, gaat deze naar de volgende afdeling: het ‘opportunity conversion’ team.

Het tweede halfjaar bestaat dan ook uit het meelopen met dit team. Binnen dit team worden de leads van het ‘lead generation’ team opgevolgd en inkomende aanvragen afgehandeld. Als onderdeel van dit team heb je contact met de klant via telefoon en/of mail om hun een aanbieding te doen van onze diensten. Je behandelt hierbij alle binnenkomende vragen van klanten en bent het eerste aanspreekpunt vanuit Fleet Cleaner over de aanbieding. Het doel is om zoveel mogelijk leads en aanvragen tot daadwerkelijke opdrachten te laten leiden.
Naast het meelopen bij bovenstaande afdelingen, zal je gedurende deze periode ook een paar keer meegaan met onze Sales Executives bij het bezoek aan internationale klanten en/of congressen. Na het traineeship start je op één van bovenstaande afdelingen met de mogelijkheid om in de toekomst door te groeien naar de rol van Sales Executive.

Functie-eisen

Jij bent niet bang om mensen te benaderen en je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden. Zodra jij een kans ziet, ga je ermee aan de slag. Je communiceert effectief en efficiënt en kunt ideeën, informatie en voorstellen zowel mondeling als schriftelijk duidelijk overbrengen. Je voelt je helemaal thuis in een dynamische en snelle omgeving en denkt graag mee over verbetering van onze dienstverlening, werkprocessen, kwaliteit voor de klant of onze communicatie.

Wat neem je in elk geval mee?

 • minimaal een afgeronde hbo- of wo-opleiding in een commerciële, technische of bedrijfskundige richting;
 • goede communicatieve vaardigheden
 • goede beheersing van Nederlands en Engels (en bij voorkeur een derde taal, zoals Grieks of een Aziatische taal);
 • een rijbewijs B.

Wat bieden wij?

 • Een interessante en verantwoordelijke functie, waarin je samen met een jong team werkt aan goede relaties, nieuwe klanten en mooie producten.
 • Een marktconform salaris, goede secundaire arbeidsvoorwaarden en flexibele werkomgeving.
 • 25 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband.
 • Groei en ontwikkeling met onze vele trainingsmogelijkheden, zoals Engels, Salesforce of verkoopvaardigheden en goede interne begeleiding.
 • Een ambitieuze en informele werksfeer in een groeiende en uitdagende omgeving.
 • De kans om veel van de wereld te zien.
 • Volop ruimte voor jouw creatieve en innovatieve inbreng.

Over Fleet Cleaner
Fleet Cleaner heeft een nieuwe standaard gezet voor het reinigen en inspecteren van schepen, met de ambitie om een wereldwijd netwerk van reinigingsinstallaties en inspectiestations op te zetten. We zijn een snel groeiend team dat voortdurend werkt aan het verbeteren en uitbreiden van onze innovaties. Er zijn meerdere reinigingsinstallaties geïnstalleerd op werkschepen die actief zijn in de grootste zeehavens van Europa.

Interesse?
Heb je vragen over deze functie? Neem dan contact op met onze HR Business Partner, John van Etten, door te mailen naar HR@fleetcleaner.com of te bellen met +31 6 24778397. Ben je geïnteresseerd? Vul dan het onderstaande formulier in. We kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

Benader onze HR Business Partner

John van Etten
email: HR@fleetcleaner.com
tel: +31 6 24778397

Apply now

If you are interested in this position, please send us your resume and cover letter using the application form on the right or by emailing HR@fleetcleaner.com.